Συλλογισμοί μετά τις εξετάσεις…

Σήμερα δώσατε τις εξετάσεις του πτυχίου σας. Δώσατε τις εξετάσεις για τις οποίες προετοιμαζόσαστε εδώ και χρόνια με την ελπίδα να πάρετε το πτυχίο σας. Υπάρχουν όμως, αμέτρητες σκέψεις, οι οποίες κατακλύζουν το μυαλό σας αντί επιτέλους να σας αφήσουν να χαλαρώσετε…

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρωτιόσαστε για πάρα πολλά πράγματα. «Δημιούργησα σωστή δομή στην έκθεσή μου; Απάντησα όντως σ’ αυτό που με ρωτούσαν ή βγήκα εκτός θέματος;», «Έκανα υπερβολικά πολλά ορθογραφικά λάθη;», «Γιατί άλλαξα τις πρώτες απαντήσεις μου σε τόσες ερωτήσεις; Αφού ο δάσκαλός μου, μου είχε πει επανειλημμένα να μένω στην πρώτη μου απάντηση» και φυσικά, «Είναι τα λάθη μου τόσα πολλά που θα με κάνουν να αποτύχω;»

Και φυσικά, μετά έρχονται οι τύψεις…, «Για ποιο λόγο έπρεπε να πάω σ’ αυτό το party το προηγούμενο Σαββατόβραδο αντί να κάτσω να διαβάσω; Λες και μου λείπουν τα party», « Γιατί έκανα κοπάνα από τόσα μαθήματα στα οποία σίγουρα θα είχα ακούσει και άλλες συμβουλές από το δάσκαλό μου;» «Γιατί δεν διάβαζα λίγο περισσότερο όλη τη χρονιά και περίμενα τελευταία στιγμή;»

Λοιπόν, όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικό να σας βασανίζουν. Παρόλα αυτά, δεν έχουν πια κανένα νόημα! Οι εξετάσεις πέρασαν και εσείς κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε. Τέλος! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναρωτιόσαστε για τα πιθανά λάθη που έχετε κάνει, είτε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας, είτε την ώρα των εξετάσεων. Τώρα είναι η ώρα να χαλαρώσετε! Σκεφτείτε ότι κάνατε ό,τι ήταν δυνατό από πλευρά σας για να πετύχετε. Μέσα σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται τα λάθη σας, εσφαλμένες τεχνικές που ίσως ακολουθήσατε, τις κοπάνες που κάνατε και το διάβασμα που αποφύγατε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι όλα οκ… Με την προϋπόθεση ότι θα τα χρησιμοποιήσετε ως μάθημα για την επόμενη φορά που θα δώσετε εξετάσεις!

Γι’ αυτό λοιπόν, πάρτε μια βαθιά ανάσα, πιστέψτε ότι έχετε αποκτήσει αρκετές γνώσεις τις οποίες ήσασταν σε θέση να αποδείξετε μέσω της εξέτασης αυτής και σκεφτείτε θετικά ότι θα έχετε περάσει! Αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξεκουράσετε τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας…έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε και πάλι, με υψηλότερους αυτή τη φορά, στόχους!

 

Share This

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *