5 Λόγοι να μην διστάσετε να μιλήσετε με έναν ξένο συνομιλητή

Είναι καλοκαίρι, προχωράτε ανέμελοι στο δρόμο, ενώ παράλληλα σκέφτεστε όλα τα νέα μέρη που θα ανακαλύψετε στις προσεχείς σας διακοπές. Ξαφνικά, μια παρέα από τουρίστες με σακίδια στον ώμο, σας πλησιάζει δείχνοντας σας ένα χάρτη και σας ρωτά απελπισμένα “-Can you please, help us?”.

Φυσικά και μπορείτε! Και όχι μόνο μπορείτε να τους βοηθήσετε στα αγγλικά, αλλά καταλάβατε ότι μιλάνε ισπανικά, τη γλώσσα που μαθαίνετε εδώ και δύο χρόνια! Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τους απαντήσετε κατευθείαν στα ισπανικά και να βάλετε τέλος σ’ όλη αυτή την κατάσταση σε μερικά μόνο λεπτά.

Τι κάνετε λοιπόν; Συνεχίζετε να μιλάτε στα αγγλικά; Το παίρνετε απόφαση να μιλήσετε ισπανικά; Ή για μία ακόμα φορά, κουνάτε το κεφάλι σας αρνητικά, πολύ απλά επειδή νιώθετε απόλυτα τρομοκρατημένοι να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα;

Γνωρίζω καλά ότι έχετε βρεθεί σ’ αυτή τη θέση και ελπίζω ότι, όποια και να ήταν η αρχική σας αντίδραση σ’ αυτή την περίπτωση, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση να μιλήσετε με ένα συνομιλητή που μιλά ως μητρική του, τη γλώσσα που εσείς μαθαίνετε. Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να σταματάτε τον εαυτό σας από το να μιλήσει σε κάποιο αλλόγλωσσο.

 1. Δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα όσο νομίζετε.

Είναι σίγουρο ότι πριν από οποιοδήποτε μεγάλο τεστ ή παρουσίαση ενός project στη δουλειά σας, ακόμα και πριν από μια ομιλία που ίσως χρειαστεί να κάνετε μπροστά από ένα μεγαλύτερο κοινό, έχετε νιώσει, ακριβώς το ίδιο άγχος να σας καταβάλλει. Παρόλα αυτά όμως, το κάνατε. Τη στιγμή, ειδικά που το ολοκληρώσατε, νιώσατε τεράστια ανακούφιση και καταλάβατε ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα όσο πιστεύατε. Αυτή ακριβώς είναι η ίδια λογική που χρειάζεται να έχετε όταν ετοιμάζεστε να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα.

Πρέπει απλά να το τολμήσετε! Μετά από τις πρώτες λέξεις που θα προφέρετε, δεν θα νιώθετε την ίδια διστακτικότητα, ειδικά όταν βλέπετε τη θετική αντίδραση και βοήθεια από τον ξένο συνομιλητή μπροστά σας. Πριν, λοιπόν, δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σενάριο καταστροφολογίας για το πως θα πάει η συζήτηση, απλά ξεκινήστε να μιλάτε και στο τέλος θα δείτε ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα.

 1. Τα λάθη.

Και αν τα πω λάθος; Αν χρησιμοποιήσω λάθος χρόνο; Αν δεν μου ’ρθει η λέξη που ψάχνω; Ε, ναι! Όλα αυτά πρόκειται να συμβούν! Θα κάνετε άπειρα λάθη τις πρώτες φορές που θα μιλήσετε μια άλλη γλώσσα. Είναι φυσικό να κάνετε εξίσου μεγάλα και μικρά λάθη, τα οποία θα έχουν σχέση με τη συντακτική δομή, με τη γραμματική και με το λεξιλόγιο. Κάποια από αυτά, θα είναι πραγματικά τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ που τη στιγμή που θα τα κάνετε, θα καταλάβετε από μόνοι σας τη σοβαρότητα τους και κατά πάσα πιθανότητα, θα σκεφτείτε ακριβώς εκείνη τη στιγμή: «Τι στο καλό μόλις είπα;», αλλά θα το προσπεράσετε πολύ γρήγορα καθώς η συζήτηση έχει ήδη προχωρήσει παρακάτω.

Το να κάνουμε λάθη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αποδεχθείτε το και μάθετε να γελάτε με τα λάθη σας. Το να είστε τόσο αυστηροί, απόλυτοι και να φοβόσαστε ότι θα σας κρίνουν, δεν θα σας βοηθήσει καθόλου να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα. Γι’ αυτό λοιπόν, ξεκινήστε να κάνετε τεράστια και γελοία λάθη που θα σας κάνουν και εσάς τους ίδιους να γελάσετε με τον εαυτό σας. Και πάλι όμως, θα νιώθετε περήφανοι που προσπαθήσατε και που καταφέρατε να μιλήσετε έστω και λίγο, ακόμα και με τα τέλεια λάθη σας. Σιγά σιγά θα εξαφανίζονται και αυτά…

 1. Η επανάληψη.

Τις πρώτες φορές που θα μιλήσετε με έναν ξένο ομιλητή, θα νιώσετε την ανάγκη να του ζητήσετε να επαναλάβει αρκετές φορές αυτό που είπε είτε γιατί η ταχύτητά σας δεν είναι η ίδια, είτε γιατί η προφορά του είναι διαφορετική απ’ ότι περιμένατε και δεν καταλάβατε με την πρώτη φορά. Κανένα πρόβλημα. Ζητήστε από τον συνομιλητή σας να επαναλάβει αργά και καθαρά, ενώ παράλληλα του εξηγείτε ότι ακόμα μαθαίνετε τη γλώσσα. Πιστέψτε με, κανένας δεν θα σας παρεξηγήσει.

Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο θα σας σπάει τα νεύρα, ειδικά τις πρώτες φορές που μιλάτε σε κάποιο αλλόγλωσσο ενώ παράλληλα θα συνειδητοποιείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερες λέξεις σ’αυτή τη γλώσσα, απ’ ότι νομίζατε. Δεν πειράζει. Να επιμείνετε όπως και να έχει. Συνεχίστε να ζητάτε από το άλλο άτομο, να επαναλάβει, να διευκρινίσει και να σας παρέχει παραδείγματα. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα φτάσει η στιγμή που θα μπορείτε να κάνετε μια ολοκληρωμένη συζήτηση χωρίς να υπάρξει καμία επανάληψη από την άλλη πλευρά.

 1. Έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Πόσες φορές έχετε απομακρυνθεί από κάτι που θέλατε με όλη σας την καρδιά επειδή νιώσατε τεράστιο άγχος ότι θα ρεζιλευτείτε, θα ντροπιαστείτε ή κάποιος θα σας κοροϊδέψει; Πόσες φορές το μετανιώσατε που δεν προσπαθήσατε καν, και αναρωτιόσαστε πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα εάν είχατε προσπαθήσει;

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν γεννήθηκε με απόλυτη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χτίζεται βαθμιαία με κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Έρχεται από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι ακριβώς τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να αποτύχουμε, η επιτυχία ήρθε την επόμενη μέρα. Όταν συνεχίζουμε να προσπαθούμε, να βάζουμε νέους στόχους και να μην αποθαρρυνόμαστε με τις αποτυχίες μας, τότε αυξάνεται σιγά σιγά η αυτοπεποίθησή μας.

Το να μιλήσουμε δυνατά μια ξένη γλώσσα, θα μας τρομάξει όλους την πρώτη φορά αλλά κάθε φορά ου θα το κάνουμε θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ειδικά όταν οι άνθρωποι γύρω καταλαβαίνουν τι λέμε και απαντούν σ’ αυτά που ρωτάμε.

Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να ξεκινήσουμε!

 1. Έλλειψη εξάσκησης.

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει εξασκηθεί επαρκώς στο παρελθόν, είναι λογικό να νιώσει τεράστιο άγχος όταν ξεκινήσει απότομα να έχει κανονικές συζητήσεις σε μια ξένη γλώσσα. Παρόλα αυτά, μπορείτε να κάνετε πιο ομαλή την πορεία σας προς τις καθημερινές συνομιλίες σε μια ξένη γλώσσα, ακολουθώντας αυτά τα μικρά βήματα:

Ξεκινήστε να μιλάτε με κάποιον στο Ίντερνετ.

Αρχικά, σας δίνεται η ευκαιρία να απαντήσετε με την ησυχία σας και όχι αμέσως. Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε λέξεις στο λεξικό και να τις χρησιμοποιήσετε. Τέλος, το άλλο άτομο, δεν βλέπει το πρόσωπο σας και τις εκφράσεις σας, κάτι που μπορεί να επιφέρει μεγάλο άγχος στην αρχή.

Προετοιμάστε νοητά όλη τη διαδικασία πριν έρθει η στιγμή να μιλήσετε σε κάποιο αλλόγλωσσο.

Την ώρα που διαβάζετε ή που είστε μόνοι, αξίζει να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε το μυαλό σας για το τι θα κάνει την ώρα που θα γίνει μια προφορική συνομιλία. Επιλέξτε ένα καθημερινό θέμα όπως είναι ο καιρός, ή ένα πιο περίπλοκο, ανάλογα με το επίπεδο σας στη γλώσσα. Σκεφτείτε λέξεις ή εκφράσεις που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη συζήτηση, εν διαμέσω της και για να την κλείσετε. Επίσης, ποιες λέξεις ή φράσεις έχετε μάθει πρόσφατε και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε.

Ξεκινήστε να κάνετε εξάσκηση σε περιστάσεις που σας επιτρέπεται να είστε «ο αρχάριος».

Είναι αναγκαίο, πριν βρεθείτε σε κανονικές συζητήσεις, όπου το άλλο άτομο ίσως περιμένει αρκετή ώρα για να συνδυάσετε τις σκέψεις σας με τις κατάλληλες λέξεις, ν εκπαιδευτείτε ως αρχάριοι. Με την παρουσία και τη βοήθεια ενός δασκάλου ή ενός ομιλητή που μαθαίνει παράλληλα τη δική σας γλώσσα (exchange language partner), θα αισθανθείτε σίγουρα πιο χαλαροί, αφού οι συνομιλητές σας γνωρίζουν το επίπεδό σας και θα σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε την έκφρασή σας στη γλώσσα.

 

Εάν μπορείτε να κρατήσετε μόνο μια συμβουλή από αυτό το άρθρο, κρατήστε το εξής:

Ξεκινήστε να μιλάτε! Όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα, αφού κάνετε το πρώτο βήμα…

 

 

Share This

272 Απαντήσεις

 1. Greetings I am so excited I found your blog, I really found you by accident,
  while I was looking on Bing for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to look over it all at the moment but I have saved it and also included your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

 2. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I’m hoping to view the same high-grade blog posts from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my
  very own site now 😉

 3. Hi there fantastic blog! Does running a blog similar to this require a large amount of work?

  I have no understanding of programming however I was
  hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any ideas or techniques for new blog
  owners please share. I know this is off subject but I just wanted to ask.
  Many thanks!

  1. Thank you very much for your kind words. I would personally suggest finding a topic that you feel passionate about. After that, learning how to set up a blog will be just a technicality. I wish you the best of luck and hope you write back your news!

 4. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However
  I am encountering issues with your RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it.
  Is there anybody getting identical RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond?
  Thanx!!

 5. I dօ not know whether it’s just me or if everybody else
  experiencing issues with your website. It looks lіke some of the tеxt within your рosts are running ᧐ff the screen. Can someone else please
  comment and let me know if tһis iѕ hapρening to them as well?
  Tһis could be a problem with mу internet broᴡser because Ι’ve
  had this hapрen before. Cheеrs

  1. Hello there and thank you for the valuable feedback. So far, none of the website’s readers has reported such phenomenon so please check again with your internet browser.

 6. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve
  found It absolutely useful and it has helped me out loads.
  I am hoping to give a contribution & assist other users like its aided me.
  Good job.

 7. Excellent post. I was checking constantly this blog and
  I am impressed! Extremely useful information particularly the last part :
  ) I care for such information much. I was seeking this certain info for a very long time.

  Thank you and good luck.

 8. Hellߋ! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) ᴡas hacҝed and I endeɗ up losing
  months of hard ᴡork dսe to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 9. Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
  where I could get a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

 10. Hello there I am so grateful I found your site, I really found you by accident, while I was researching on Aol for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a fantastic post and a all round thrilling blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to
  read it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the superb b.

  1. Thank you sooo much for your wonderful words!Feel free to browse through the site and join our team!If there is anything more specific that you would like me to write about, don’t hesitate to write back!Stay well!

 11. I like the valuable info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

  1. Thank you sooo much!!!Comments like yours give me strength and inspiration to continue!If there is anything in particular that you would like to learn more about, please do not hesitate to require it!

  1. I guess the more you read in general, especially articles connected to your interests, the better you can structure your presentation skills. Good Luck!

 12. I used to be suggested this website by my cousin. I am now not positive whether this publish is written by means of him as nobody else understand such
  specified about my problem. You’re amazing! Thanks!

  1. Thank you sooo much for your kind words! Please feel free to browse around the site and just go into the one that “clicks” to you! I will be forward to welcoming more of your beautiful comments then!

  1. The whole purpose of this site is to help people achieve their foreign language learning goals! I am really so glad you are enjoying it!Thank you so much for your beautiful words!

 13. Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but
  after browsing through a few of the articles I
  realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I discovered it
  and I’ll be book-marking it and checking back often!

  1. I honestly thank you for your kind words!please feel free to browse through it and please do not hesitate to ask for any septic information you may require!

 14. It is really a nice and useful piece of information.
  I’m satisfied that you simply shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  1. You are more than welcome! This is the exact purpose of the entire blog! I am truly grateful you can find valuable information that will help you achieve your goals! Good luck with everything and keep on reading!

 15. Great blօg you have here but I was ϲurious if you knew of any ᥙser discussіon forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d realⅼү lοve to be a part of online community where I
  can get advice from other knowledgeabⅼe people that shaгe the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

  1. Hello there! Unfortunately there aren’t any exclusively targeted forums on foreign language learning, as far as I am aware. However, I am sure that from your google search you will be guided into quite a few interesting sites and then maybe can discuss with other members. As you can do here! Good luck with everything! Stay healthy and stay tuned!

 16. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this
  topic to be really something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I’m
  looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 17. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time deciding
  between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  1. Thank you incredibly much for your kind words!Keep browsing and please keep commenting on what you loved the most so that the next articles can be around new topics!Stay safe!

 18. Do you have a spam problem on this website; I also am
  a blogger, and I was curious about your situation; many of us have
  created some nice methods and we are looking to trade strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

  1. So far, all rolls out amazingly, but thank you for asking!Connecting with other bloggers is an amazing opportunity to share knowledge and opinions, though!

  1. Thank you incredibly much for your kind words! No, it is not a paid subject, it is a blog based on my experience as a teacher and student of foreign languages myself! Stay tuned for what’s coming next and keep on reading!

 19. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and I assert
  that I am actually enjoying a number of your blog posts. Any
  way I’ll be subscribing to your feeds and even I will achieve access to them consistently quickly.

  1. Thank you incredibly much for your kind words! I honestly hope it helped! Please keep on reading and feel free to request specific topics that you would like to find out more about!

  1. I wholeheartedly thank you for your kind and honest comments! The whole purpose of this blog and the articles that I write is to help people achieve their goals concerning foreign language learning! Readers’ comments are those which fuel inspiration and encourage me to continue! So, I would also, in my turn, like to thank you for your time to write this concise but so empowering comment!

  1. I sincerely help you! All this comes from my personal experience over the years of being a foreign language teacher. I honestly hope that it can help all readers!

 20. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing,
  it’s rare to see a great blog like this one these days.

  1. Thank you incredibly much for your amazingly kind words! No, this is not a paid layout.. I have personally designed it. Stay tuned for the upcoming articles then!

  1. Thank you very much my colleague!The entire purpose of this blog is to encourage students to try more efficiently and finally reach their foreign language learning goals!Keep offering valuable feedback!

  1. Thank you very much! The more we read, the more valuable information we acquire. It is always interesting to see as numerous opinions on a certain topic and then concluding to what best works for us!

  1. You are more than welcome and I honestly would like to thank you for taking this valuable time to comment on the blog post!I hope you keep on reading and stay tuned for the upcoming articles!

 21. First off I want to say great bⅼog! I had a quick quеstіon in which I’Ԁ likе to ask if you do not mind.

  I was curious to find out how you center yoursеⅼf and clear your head prior to writing.
  I have had a difficult time clearing my thougһts in getting my thoughts out.
  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generaⅼly lost
  simply just trying to fіgure out how to begin. Any ideas or tips?

  Thanks!

  1. Thank you sooo much for your kind comment!but most importantly, I would like to appreciate your question on the issue of writing. What you have just described is absolutely normal for every writer and yes, I have a tip to offer. First of all, before you start writing, make sure that you are in a happy and comfortable to you environment and no matter what goes on around you this is your time to focus and write. Before you actually start writing, take a small piece of paper and pencil, write down the topic you want to write about and underneath it write a small outline with your main ideas in bullets. Then, slowly start writing based on your plan on the paper.
   Of course, not all days relish the same inspiration and effortless writing but the goal is to keep on writing!I sincerely hope that my advice will help and I wish you the best of luck with your writing! I will be more than happy to hear your progress on it!

 22. Howdy, I read your blog from time to time and I own a similar
  one and I was just curious if you get a lot of
  spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

  1. Hello there! I am really sorry to hear about this!Fortunately, I don’t have a similar problem. In my opinion, it would be best if you consulted the help of a professional computer expert.

 23. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog is in the exact same niche as yours and my users would
  genuinely benefit from a lot of the information you present
  here. Please let me know if this okay with you. Many
  thanks!

  1. Hello there! Of course! I would be more than happy to collaborate in such way with you!Bloggers should always work together with the highest aim of providing our readers with the most valuable information we can!

 24. Wonderful items from you, man. I have understood your stuff previous too and you
  are simply too wonderful. I really like what you’ve brought here, really like what you are stating and the way in which you assert it.
  You are making it enjoyable and you continue to take care of to keep it sensible.
  I can not wait to read much more from you. That is actually a great website.

  1. Thank you incredibly much for your amazing words! My highest goal and entire purpose of my website is to deliver useful information on the simplest possible way! Stay tuned for what’s coming up next!

 25. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and I have come to assert that I actually enjoy this
  account and all your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your site and I would like to say that I achieve access
  consistently quickly.

  1. First of all, I would like to thank you for you kind comment and I am truly happy you found it helpful! Your words provide important feedback to me and of course, I will gladly write longer articles elaborating on the discussed matter in great detail! Keep on reading and the best of luck towards the achievement of your goals!

  1. Your amazing comment truly left me speechless!What is the point of the Internet, blogging especially, after all, if it doesn’t serve in helping each other? I am truly thankful and grateful to you that you could take and use information written on my blog! I wish you the very best of luck in your every new endeavour and I am always here to offer any kind of educational help you might request!

 26. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this kind
  of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Reading this information, I was happy to discover, with an
  excellent and uncanny feeling that I came upon just what I needed.
  I will unquestionably make certain to stay posted in this website and
  give it a look regularly.

  1. Hello there! Fortunately, I don’t receive a lot of spam comments..In my opinion, you should consult an IT expert!Good Luck with everything!

 27. Do you have a spam issue on this website? I also am a blogger, and I was wanting to
  know your situation. We have created some nice practices and we are looking forward to exchanging methods with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

  1. Thank you so much for your wonderful comment!I am really happy to help you achieve your learning goals!Have the best of luck in everything!

 28. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something that I think
  I would never understand. It seems too complicated
  and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the
  hang of it!

  1. All right! the point is that no matter how hard or challenging we find a specific part of learning a foreign language, not to quit! Remember to stay confident and proud of yourself, no matter how small an attempt might be!Small steps will guide you to success!Keep on trying and I would love to hear about your progress!

 29. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of space .
  Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Studying this info, I am glad to feel an incredibly good uncanny
  feeling I came upon exactly what I needed. I, without a doubt will make sure not to omit this site and give it a look on a regular
  basis.

 30. Hi! Wouⅼd you mind if I shared your bloɡ with my zynga group?

  There’s a lot of people that I think would really enjoү your content.
  Ⲣlease let me know. Many thanks

  1. Please, feel more than welcome to share it! The entire purpose of this blog is to help people reach their foreign language goals.Stay tuned for the next blog posts then!

  1. Thank you so incredibly much for your beautiful comment! I wish to be of help to anyone trying to achieve his foreign language learning goals! Keep on reading and thank you for the tweeting !

 31. Thank you for the auspicious writeup. It actually was a leisure to account
  it. I look forward to far be delivered such agreeable content from you!

  However, how could we keep up a correspondence?

  1. Hello there and thank you so much for your beautiful comment!

   You are more than welcome to maintain a correspondence with us by signing up and becoming a member of our team!

 32. Hi there! This is my first visit to your blog!
  We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the
  same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have
  done an outstanding job!

  1. I would sincerely like to thank you for your invaluable feedback and commentary! The whole purpose of my site is to provide useful information to anyone trying to achieve their goals in this domain, so I am truly happy my articles could be of assistance to you! Please, feel more than welcome to inform me about your new projects and require any kind of information I could possibly provide you with! I whole-heartedly wish you the best of luck in your endeavours!

 33. Good day! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  1. Hello there!Of course not! I would be more than happy and grateful if you shared my blog with anyone that you think may find it useful!Please feel free to send any valuable feedback as to what topic may interest you to read in the future! Good Luck with everything!

 34. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web
  browser compatibility issues? A handful of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but
  looks great in Safari. Do you have any advice to help
  fix this problem?

  1. Hello there! Thank you very much for your kind comment. I am afraid I cannot help you with this problem. I think you would feel safer to consult a computer expert regarding this issue. Good Luck with everything!

 35. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire group shall be thankful to
  you.

  1. I whole-heartedly thank you for your amazing words! I am truly happy I could be of help to your great group! Congratulations on offering volunteer work and helping out, especially through the challenging covid-19 times! Stay tuned for the upcoming posts and please do not hesitate to require any further information on whatever might help you move forward to your goals! Good Luck with everything!

 36. Howdy! I know this is kinda off topic however I figured I’d
  ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing
  a blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours
  and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free
  to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Terrific blog by the way!

  1. Hello there! I would be greatly interested in a potential collaboration between our blogs! Thank you very much for your polite request and stay tuned for our upcoming communication!

 37. Very well done and written my friend!
  I’ve only just begun blogging recently and observed that a lot of bloggers simply rework old ideas but add very
  little of benefit. It’s terrific to see an informative
  post of some real value to your readers and me.
  It’s going on the list of things I need to emulate as a new blogger.
  Visitor engagement and content quality are king.

  Many terrific thoughts; you’ve most certainly got on my
  list of blogs to watch!

  Congrats on the great work!
  Well done,
  Lydie

  1. Thank you incredibly much for your wonderful comments and interesting remarks. I completely agree with you that quality content can be easily distinguished between all others and that our goal as bloggers should be to originally try to help others no matter the niche we have chosen. I wish you the best of luck in your new beginning and always write from your heart!

 38. With having so much content and articles do you ever run into any
  issues of plagiarism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot
  of it is popping it up all over the web without my
  permission. Do you know any solutions to help reduce content from
  being ripped off? I’d truly appreciate it.

  1. Hello there!and thank you for sharing your sincere concern regarding plagiarism. To be honest, when I first started blogging I was highly concerned with this issue, however I quickly realised that since there is no way to control it, we might just as well continue doing our thing and not think about it. Let’s always look straight on our way and not around us! Continue creating your very own content and no-one will ever actually be able to copy your mind!

 39. Wow, wonderful blog layout! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging glance easy. The whole glance of
  your site is magnificent, as well as the content material!

  1. Thank you so much for your wonderful comment! I am relatively new to blogging but I guess it comes from the heart! Keep on reading through!

 40. Can I just say what a comfort to find an individual who genuinely understands what
  they’re discussing on the web. You certainly realize how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people should read this and understand
  this side of your story. I was surprised that you’re not more popular because you certainly have the gift.

 41. I’m really inspired both with your writing talents and also with the layout
  of your blog. Is that this a paid subject or did you modify it yourself?

  Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare
  to peer a great blog like this one these days..

  1. I feel truly grateful and blessed when I read such heart-felt comments! I would like to sincerely thank you for your wonderful words on my work. To be honest, I have created and modified everything on the site by myself. I am always open for valuable feedback and requests on specific topics that readers like you would love to read, so stay tuned for the upcoming articles and welcome to our group!

  1. I am so happy to hear that! Please, feel free to browse in the site and discover more practical information that may help you towards your goals! Good luck with everything you aim!

 42. It’s as if you read my mind! You seem to know a lot, especially on this, like you wrote the guide in it or
  something. I feel that you just can do with some p.c.
  to power the message house a little bit,
  however instead of that, that is a fantastic blog! A great read.

  I will certainly be back!

 43. I am really impressed together with your writing abilities and also with the format on your blog. Is that this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a great blog like this one today.

  1. Hello there!No, this is not a paid theme and Yes, I did customise it myself!I would like to sincerely thank you for your amazing comment!Stay tuned for what’s coming up next!

 44. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something
  new from right here. I did however expertise a few technical points using this
  site, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load
  properly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google
  and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my email and can look out for
  a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again very soon.

  1. Hello! Thank you so much for your invaluable feedback, concerning the site. I will be right on it, checking the points that you have brought to attention. My sincere thanks for your great commentary! Stay tuned for what’s coming up next!

 45. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.

  I am quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here!
  Good luck for the next!

  1. I would like to whole-heartedly thank you for your kind comment!You are more than welcome to browse all the articles in the section “Blog” of the Language Project! Good luck to achieving all your learning goals!

  1. Hello there! Thank you so much for your wonderful words! We are on it and shortly The Language Project will welcome its Twitter account!
   Stay tuned for the amazing upcoming articles!

 46. Awesome site you have here but I was wondering if you knew of any forums that
  cover the same topics talked about here? I’d really like to be a
  part of community where I can get comments from other experienced individuals
  that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

  1. Hello there! There are numerous helpful sites and forums which are concerned with education and foreign language learning, more specifically, where you can join in and enjoy conversations and exchange of opinions. It all depends on what exactly you will type in your google search bar. Keep it up like this!

 47. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
  Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *