5 Λόγοι να μην διστάσετε να μιλήσετε με έναν ξένο συνομιλητή

Είναι καλοκαίρι, προχωράτε ανέμελοι στο δρόμο, ενώ παράλληλα σκέφτεστε όλα τα νέα μέρη που θα ανακαλύψετε στις προσεχείς σας διακοπές. Ξαφνικά, μια παρέα από τουρίστες με σακίδια στον ώμο, σας πλησιάζει δείχνοντας σας ένα χάρτη και σας ρωτά απελπισμένα “-Can you please, help us?”.

Φυσικά και μπορείτε! Και όχι μόνο μπορείτε να τους βοηθήσετε στα αγγλικά, αλλά καταλάβατε ότι μιλάνε ισπανικά, τη γλώσσα που μαθαίνετε εδώ και δύο χρόνια! Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τους απαντήσετε κατευθείαν στα ισπανικά και να βάλετε τέλος σ’ όλη αυτή την κατάσταση σε μερικά μόνο λεπτά.

Τι κάνετε λοιπόν; Συνεχίζετε να μιλάτε στα αγγλικά; Το παίρνετε απόφαση να μιλήσετε ισπανικά; Ή για μία ακόμα φορά, κουνάτε το κεφάλι σας αρνητικά, πολύ απλά επειδή νιώθετε απόλυτα τρομοκρατημένοι να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα;

Γνωρίζω καλά ότι έχετε βρεθεί σ’ αυτή τη θέση και ελπίζω ότι, όποια και να ήταν η αρχική σας αντίδραση σ’ αυτή την περίπτωση, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση να μιλήσετε με ένα συνομιλητή που μιλά ως μητρική του, τη γλώσσα που εσείς μαθαίνετε. Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να σταματάτε τον εαυτό σας από το να μιλήσει σε κάποιο αλλόγλωσσο.

 1. Δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα όσο νομίζετε.

Είναι σίγουρο ότι πριν από οποιοδήποτε μεγάλο τεστ ή παρουσίαση ενός project στη δουλειά σας, ακόμα και πριν από μια ομιλία που ίσως χρειαστεί να κάνετε μπροστά από ένα μεγαλύτερο κοινό, έχετε νιώσει, ακριβώς το ίδιο άγχος να σας καταβάλλει. Παρόλα αυτά όμως, το κάνατε. Τη στιγμή, ειδικά που το ολοκληρώσατε, νιώσατε τεράστια ανακούφιση και καταλάβατε ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα όσο πιστεύατε. Αυτή ακριβώς είναι η ίδια λογική που χρειάζεται να έχετε όταν ετοιμάζεστε να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα.

Πρέπει απλά να το τολμήσετε! Μετά από τις πρώτες λέξεις που θα προφέρετε, δεν θα νιώθετε την ίδια διστακτικότητα, ειδικά όταν βλέπετε τη θετική αντίδραση και βοήθεια από τον ξένο συνομιλητή μπροστά σας. Πριν, λοιπόν, δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σενάριο καταστροφολογίας για το πως θα πάει η συζήτηση, απλά ξεκινήστε να μιλάτε και στο τέλος θα δείτε ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα.

 1. Τα λάθη.

Και αν τα πω λάθος; Αν χρησιμοποιήσω λάθος χρόνο; Αν δεν μου ’ρθει η λέξη που ψάχνω; Ε, ναι! Όλα αυτά πρόκειται να συμβούν! Θα κάνετε άπειρα λάθη τις πρώτες φορές που θα μιλήσετε μια άλλη γλώσσα. Είναι φυσικό να κάνετε εξίσου μεγάλα και μικρά λάθη, τα οποία θα έχουν σχέση με τη συντακτική δομή, με τη γραμματική και με το λεξιλόγιο. Κάποια από αυτά, θα είναι πραγματικά τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ που τη στιγμή που θα τα κάνετε, θα καταλάβετε από μόνοι σας τη σοβαρότητα τους και κατά πάσα πιθανότητα, θα σκεφτείτε ακριβώς εκείνη τη στιγμή: «Τι στο καλό μόλις είπα;», αλλά θα το προσπεράσετε πολύ γρήγορα καθώς η συζήτηση έχει ήδη προχωρήσει παρακάτω.

Το να κάνουμε λάθη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αποδεχθείτε το και μάθετε να γελάτε με τα λάθη σας. Το να είστε τόσο αυστηροί, απόλυτοι και να φοβόσαστε ότι θα σας κρίνουν, δεν θα σας βοηθήσει καθόλου να μιλήσετε μια ξένη γλώσσα. Γι’ αυτό λοιπόν, ξεκινήστε να κάνετε τεράστια και γελοία λάθη που θα σας κάνουν και εσάς τους ίδιους να γελάσετε με τον εαυτό σας. Και πάλι όμως, θα νιώθετε περήφανοι που προσπαθήσατε και που καταφέρατε να μιλήσετε έστω και λίγο, ακόμα και με τα τέλεια λάθη σας. Σιγά σιγά θα εξαφανίζονται και αυτά…

 1. Η επανάληψη.

Τις πρώτες φορές που θα μιλήσετε με έναν ξένο ομιλητή, θα νιώσετε την ανάγκη να του ζητήσετε να επαναλάβει αρκετές φορές αυτό που είπε είτε γιατί η ταχύτητά σας δεν είναι η ίδια, είτε γιατί η προφορά του είναι διαφορετική απ’ ότι περιμένατε και δεν καταλάβατε με την πρώτη φορά. Κανένα πρόβλημα. Ζητήστε από τον συνομιλητή σας να επαναλάβει αργά και καθαρά, ενώ παράλληλα του εξηγείτε ότι ακόμα μαθαίνετε τη γλώσσα. Πιστέψτε με, κανένας δεν θα σας παρεξηγήσει.

Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο θα σας σπάει τα νεύρα, ειδικά τις πρώτες φορές που μιλάτε σε κάποιο αλλόγλωσσο ενώ παράλληλα θα συνειδητοποιείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερες λέξεις σ’αυτή τη γλώσσα, απ’ ότι νομίζατε. Δεν πειράζει. Να επιμείνετε όπως και να έχει. Συνεχίστε να ζητάτε από το άλλο άτομο, να επαναλάβει, να διευκρινίσει και να σας παρέχει παραδείγματα. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα φτάσει η στιγμή που θα μπορείτε να κάνετε μια ολοκληρωμένη συζήτηση χωρίς να υπάρξει καμία επανάληψη από την άλλη πλευρά.

 1. Έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Πόσες φορές έχετε απομακρυνθεί από κάτι που θέλατε με όλη σας την καρδιά επειδή νιώσατε τεράστιο άγχος ότι θα ρεζιλευτείτε, θα ντροπιαστείτε ή κάποιος θα σας κοροϊδέψει; Πόσες φορές το μετανιώσατε που δεν προσπαθήσατε καν, και αναρωτιόσαστε πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα εάν είχατε προσπαθήσει;

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν γεννήθηκε με απόλυτη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χτίζεται βαθμιαία με κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Έρχεται από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι ακριβώς τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να αποτύχουμε, η επιτυχία ήρθε την επόμενη μέρα. Όταν συνεχίζουμε να προσπαθούμε, να βάζουμε νέους στόχους και να μην αποθαρρυνόμαστε με τις αποτυχίες μας, τότε αυξάνεται σιγά σιγά η αυτοπεποίθησή μας.

Το να μιλήσουμε δυνατά μια ξένη γλώσσα, θα μας τρομάξει όλους την πρώτη φορά αλλά κάθε φορά ου θα το κάνουμε θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ειδικά όταν οι άνθρωποι γύρω καταλαβαίνουν τι λέμε και απαντούν σ’ αυτά που ρωτάμε.

Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να ξεκινήσουμε!

 1. Έλλειψη εξάσκησης.

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει εξασκηθεί επαρκώς στο παρελθόν, είναι λογικό να νιώσει τεράστιο άγχος όταν ξεκινήσει απότομα να έχει κανονικές συζητήσεις σε μια ξένη γλώσσα. Παρόλα αυτά, μπορείτε να κάνετε πιο ομαλή την πορεία σας προς τις καθημερινές συνομιλίες σε μια ξένη γλώσσα, ακολουθώντας αυτά τα μικρά βήματα:

Ξεκινήστε να μιλάτε με κάποιον στο Ίντερνετ.

Αρχικά, σας δίνεται η ευκαιρία να απαντήσετε με την ησυχία σας και όχι αμέσως. Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε λέξεις στο λεξικό και να τις χρησιμοποιήσετε. Τέλος, το άλλο άτομο, δεν βλέπει το πρόσωπο σας και τις εκφράσεις σας, κάτι που μπορεί να επιφέρει μεγάλο άγχος στην αρχή.

Προετοιμάστε νοητά όλη τη διαδικασία πριν έρθει η στιγμή να μιλήσετε σε κάποιο αλλόγλωσσο.

Την ώρα που διαβάζετε ή που είστε μόνοι, αξίζει να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε το μυαλό σας για το τι θα κάνει την ώρα που θα γίνει μια προφορική συνομιλία. Επιλέξτε ένα καθημερινό θέμα όπως είναι ο καιρός, ή ένα πιο περίπλοκο, ανάλογα με το επίπεδο σας στη γλώσσα. Σκεφτείτε λέξεις ή εκφράσεις που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη συζήτηση, εν διαμέσω της και για να την κλείσετε. Επίσης, ποιες λέξεις ή φράσεις έχετε μάθει πρόσφατε και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε.

Ξεκινήστε να κάνετε εξάσκηση σε περιστάσεις που σας επιτρέπεται να είστε «ο αρχάριος».

Είναι αναγκαίο, πριν βρεθείτε σε κανονικές συζητήσεις, όπου το άλλο άτομο ίσως περιμένει αρκετή ώρα για να συνδυάσετε τις σκέψεις σας με τις κατάλληλες λέξεις, ν εκπαιδευτείτε ως αρχάριοι. Με την παρουσία και τη βοήθεια ενός δασκάλου ή ενός ομιλητή που μαθαίνει παράλληλα τη δική σας γλώσσα (exchange language partner), θα αισθανθείτε σίγουρα πιο χαλαροί, αφού οι συνομιλητές σας γνωρίζουν το επίπεδό σας και θα σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε την έκφρασή σας στη γλώσσα.

 

Εάν μπορείτε να κρατήσετε μόνο μια συμβουλή από αυτό το άρθρο, κρατήστε το εξής:

Ξεκινήστε να μιλάτε! Όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα, αφού κάνετε το πρώτο βήμα…

 

 

272
Comments
 1. Ο/Η adaultfriendfinder λέει:

  I am really grateful to the holder of this web site who has shared this
  impressive post at this place.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome! I am grateful to have such an amazing audience!

 2. Ο/Η sdultfriendfinder λέει:

  Nice replies in return of this query with real arguments and telling all on the topic of that.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much!

  2. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your thoughtful comment!

 3. Ο/Η adultfrinendfinder.de λέει:

  This page truly has all the information I wanted about this subject
  and didn’t know who to ask.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your kind comment!I am always here to answer any upcoming questions!

  2. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much!I am always happy to help!

 4. Ο/Η helping λέει:

  Greetings I am so excited I found your blog, I really found you by accident,
  while I was looking on Bing for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to look over it all at the moment but I have saved it and also included your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your kind words!Stay tuned for what’s coming up next!

 5. Ο/Η best burger hickory nc λέει:

  I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I’m hoping to view the same high-grade blog posts from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my
  very own site now 😉

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I am extremely happy to hear that!Stay tuned for the next articles and Good Luck with your site!

 6. Ο/Η blog λέει:

  Hi there fantastic blog! Does running a blog similar to this require a large amount of work?

  I have no understanding of programming however I was
  hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any ideas or techniques for new blog
  owners please share. I know this is off subject but I just wanted to ask.
  Many thanks!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words. I would personally suggest finding a topic that you feel passionate about. After that, learning how to set up a blog will be just a technicality. I wish you the best of luck and hope you write back your news!

 7. Ο/Η Torrent Project λέει:

  Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However
  I am encountering issues with your RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it.
  Is there anybody getting identical RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond?
  Thanx!!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there!Please feel free to try again, probably you aren’t going to encounter any issues.

 8. Ο/Η delphinus λέει:

  I dօ not know whether it’s just me or if everybody else
  experiencing issues with your website. It looks lіke some of the tеxt within your рosts are running ᧐ff the screen. Can someone else please
  comment and let me know if tһis iѕ hapρening to them as well?
  Tһis could be a problem with mу internet broᴡser because Ι’ve
  had this hapрen before. Cheеrs

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there and thank you for the valuable feedback. So far, none of the website’s readers has reported such phenomenon so please check again with your internet browser.

 9. Ο/Η website valuation λέει:

  Nice blog here! Also your website loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much, however I am afraid you it would be best if you consulted an expert’s guidance on such technical matters.

 10. Ο/Η pharm4all.ru λέει:

  What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve
  found It absolutely useful and it has helped me out loads.
  I am hoping to give a contribution & assist other users like its aided me.
  Good job.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your wonderful words!I am here to help you attain all educational goals!

 11. Ο/Η this page now λέει:

  Appreciate the recommendation. Will try it out.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Good Luck!

 12. Ο/Η website λέει:

  Excellent post. I was checking constantly this blog and
  I am impressed! Extremely useful information particularly the last part :
  ) I care for such information much. I was seeking this certain info for a very long time.

  Thank you and good luck.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome!Kind words like that inspire me to continue!Read on!

 13. Ο/Η blog λέει:

  Really no matter if someone doesn’t understand afterward its up
  to other people that they will help, so here it
  takes place.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   That’s the spirit!

 14. Ο/Η architect λέει:

  Hellߋ! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) ᴡas hacҝed and I endeɗ up losing
  months of hard ᴡork dսe to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I am sorry but I cannot help you in that one! You might want to try consulting a computer expert!Good Luck!

 15. Ο/Η onion juice for dandruff λέει:

  Thank you a bunch for sharing this with all folks you really recognise what you’re speaking approximately!
  Bookmarked. Please additionally consult with my
  web site =). We will have a hyperlink change agreement among us

  1. Ο/Η Dora λέει:

   That is perfect!Please feel welcome to contact anytime!Thank you for your kind words!

 16. Ο/Η kicks λέει:

  Іt’s remarkable in favor of me to have a web page, which
  is beneficial fߋr my know-how. thanks aɗmin

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome my reader!

 17. Ο/Η survivors λέει:

  Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
  where I could get a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome, however, unfortunately I do not have such technical knowledge. You might consider consulting a computer expert.

 18. Ο/Η onion juice and coconut oil λέει:

  Hello there I am so grateful I found your site, I really found you by accident, while I was researching on Aol for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a fantastic post and a all round thrilling blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to
  read it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the superb b.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your wonderful words!Feel free to browse through the site and join our team!If there is anything more specific that you would like me to write about, don’t hesitate to write back!Stay well!

 19. Good day! I could have sworn I’ve been to your
  blog before but after going through a few of the articles I realized it’s new to
  me. Anyhow, I’m certainly delighted I came across it and I’ll
  be book-marking it and checking back regularly!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your kind words!

 20. Ο/Η website λέει:

  I like the valuable info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much!!!Comments like yours give me strength and inspiration to continue!If there is anything in particular that you would like to learn more about, please do not hesitate to require it!

 21. Ο/Η about us λέει:

  This is a topic that’s near to my heart… Cheers! Where
  are your contact details though?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words.If you go to Menu, and then “Contact”, you can find all contact information!

 22. Thank you for every other excellent article. The place else may just anybody get that type of information in such a perfect means of
  writing? I have a presentation next week, and I’m on the search for such info.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I guess the more you read in general, especially articles connected to your interests, the better you can structure your presentation skills. Good Luck!

 23. If some one wishes expert view regarding blogging afterwards I recommend him/her to
  visit this weblog, Keep up the nice job!!!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so incredibly much for your kind words!

 24. Ο/Η website λέει:

  Amazing! Its really amazing paragraph, I have got much
  clear idea regarding from this article.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words!

 25. Ο/Η this link λέει:

  I used to be suggested this website by my cousin. I am now not positive whether this publish is written by means of him as nobody else understand such
  specified about my problem. You’re amazing! Thanks!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 26. There is definitely a great deal to find out about
  this topic. I really like all of the points you’ve made.

 27. magnificent points altogether, you simply gained
  a new reader. What could you suggest in regards to your public that
  you just made some days in the past? Anything certain?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your kind words! Please feel free to browse around the site and just go into the one that “clicks” to you! I will be forward to welcoming more of your beautiful comments then!

 28. It is perfect time to make some plans for the
  long run and it’s time to be happy. I’ve learn this and if I may I desire to counsel you few interesting
  issues or advice. Maybe you can write subsequent
  articles referring to this article. I wish to learn more things about it!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   All right then! I will expand more on this issue on a forthcoming article! Thank you for your kind words!Keep reading!

 29. I think this is one of the most vital information for me.
  And I am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is wonderful, the
  articles is really nice : D. Good job, cheers

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you honestly so much for your wonderful words!

  2. Ο/Η Dora λέει:

   The whole purpose of this site is to help people achieve their foreign language learning goals! I am really so glad you are enjoying it!Thank you so much for your beautiful words!

 30. Ο/Η this link λέει:

  Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but
  after browsing through a few of the articles I
  realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I discovered it
  and I’ll be book-marking it and checking back often!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I honestly thank you for your kind words!please feel free to browse through it and please do not hesitate to ask for any septic information you may require!

 31. Ο/Η https://bit.ly/225P2Iq λέει:

  I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure
  whether this post is written by him as nobody else knows such detailed about my trouble.
  You are wonderful! Thanks!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so very mucH!Keep on reading and stay happy!

 32. Ο/Η my link λέει:

  It is really a nice and useful piece of information.
  I’m satisfied that you simply shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome! This is the exact purpose of the entire blog! I am truly grateful you can find valuable information that will help you achieve your goals! Good luck with everything and keep on reading!

 33. Ο/Η b2c λέει:

  Great blօg you have here but I was ϲurious if you knew of any ᥙser discussіon forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d realⅼү lοve to be a part of online community where I
  can get advice from other knowledgeabⅼe people that shaгe the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Unfortunately there aren’t any exclusively targeted forums on foreign language learning, as far as I am aware. However, I am sure that from your google search you will be guided into quite a few interesting sites and then maybe can discuss with other members. As you can do here! Good luck with everything! Stay healthy and stay tuned!

 34. Ο/Η ucuz hosting λέει:

  I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this webpage on regular basis to get updated from great news update.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you!

 35. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of
  colors!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you!

 36. Thanks for finally talking about 5 Λόγοι να μην διστάσετε να μιλήσετε με έναν ξένο συνομιλητή
  – languageproject.gr! I loved it!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are welcome!

 37. Ο/Η click here λέει:

  Wonderful, what a website it is! This website presents valuable information to us, keep it up.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your kind words!I will!

 38. Ο/Η go now λέει:

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this
  topic to be really something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I’m
  looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much!!!Keep on reading!

 39. Ο/Η สวิงกิ้ง λέει:

  Pretty great poѕt. I simply stumbled upon yоur blog and wanted to say that I have really loved surfing around your blog posts.
  Аfter ɑll І’ll be subscribing to your rss feed ɑnd I hope you write again very soon!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your wonderful words!

 40. Ο/Η click λέει:

  Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time deciding
  between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I am using WordPress and thank you sooo much for your beautiful words!

 41. Ο/Η https://cs.gta5-mods.com λέει:

  I blog often and I genuinely appreciate your content.
  Your article has truly peaked my interest. I am going to take
  a note of your site and keep checking for new
  details about once per week. I opted in for your Feed too.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo incredibly much for your wonderful comments!

 42. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on a video to make your point.
  You clearly know what you’re talking about, why waste your intelligence
  on just posting videos to your weblog when you could be
  giving us something enlightening to read?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your kind words!Keep browsing and please keep commenting on what you loved the most so that the next articles can be around new topics!Stay safe!

 43. Ο/Η this link λέει:

  It’s in fact a nice and helpful piece of
  info. I am happy that you simply shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for
  sharing.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are welcome!Thank you for reading on!

 44. Ο/Η about me λέει:

  What a data of un-ambiguity and persevereness of valuable knowledge on the topic of unexpected emotions.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much!

 45. It’s amazing to visit this web page and reading the views of all colleagues about this article,
  while I am also keen on getting experience on it.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Great!Keep at it and I wish you the greatest of luck with everything you do!

 46. Ο/Η go now λέει:

  Keep on working, great job!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 47. Ο/Η go to λέει:

  Do you have a spam problem on this website; I also am
  a blogger, and I was curious about your situation; many of us have
  created some nice methods and we are looking to trade strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   So far, all rolls out amazingly, but thank you for asking!Connecting with other bloggers is an amazing opportunity to share knowledge and opinions, though!

 48. I am really impressed with your writing abilities as neatly as with the structure in your weblog.

  Is that this a paid subject or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice high quality writing, it is rare to look a great blog like this one today..

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your kind words! No, it is not a paid subject, it is a blog based on my experience as a teacher and student of foreign languages myself! Stay tuned for what’s coming next and keep on reading!

 49. I was able to find good info from your blog articles.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 50. Ο/Η my site λέει:

  These are in fact enormous ideas on the topic of blogging.
  You have touched some pleasant things here. Any way keep
  up writing.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much!

 51. Ο/Η online λέει:

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and I assert
  that I am actually enjoying a number of your blog posts. Any
  way I’ll be subscribing to your feeds and even I will achieve access to them consistently quickly.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 52. It’s difficult to find knowledgeable people for this subject,
  but you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your kind words! I honestly hope it helped! Please keep on reading and feel free to request specific topics that you would like to find out more about!

 53. Ο/Η /projects/followed λέει:

  Hello, just wanted to tell you, I loved this blog post.
  It was funny. Keep on posting!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!Stay tuned because new articles are posted every week!

 54. Having read this I believed it was extremely informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this short article together.
  I once again find myself spending way too much time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worth it!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I wholeheartedly thank you for your kind and honest comments! The whole purpose of this blog and the articles that I write is to help people achieve their goals concerning foreign language learning! Readers’ comments are those which fuel inspiration and encourage me to continue! So, I would also, in my turn, like to thank you for your time to write this concise but so empowering comment!

 55. Yes! Finally someone writes a great blog.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much!

 56. Ο/Η homepage λέει:

  Good replies in return of this question with real arguments and telling the
  whole thing concerning that.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I sincerely help you! All this comes from my personal experience over the years of being a foreign language teacher. I honestly hope that it can help all readers!

 57. Ο/Η web host λέει:

  Awesome article.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you soooo much!

 58. Ο/Η about us λέει:

  I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing,
  it’s rare to see a great blog like this one these days.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your amazingly kind words! No, this is not a paid layout.. I have personally designed it. Stay tuned for the upcoming articles then!

 59. Hi there colleagues, how is all, and what you desire to say about
  this article, in my view its actually amazing
  in favor of me.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much my colleague!The entire purpose of this blog is to encourage students to try more efficiently and finally reach their foreign language learning goals!Keep offering valuable feedback!

 60. Good post. I learn something totally new
  and challenging on the blogs I stumble upon everyday.
  It will always be interesting to read articles from other writers
  and practice a little something from other websites.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much! The more we read, the more valuable information we acquire. It is always interesting to see as numerous opinions on a certain topic and then concluding to what best works for us!

 61. you’re actually a good webmaster. The website loading pace is amazing.

  It kind of feels that you’re doing a distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterpiece.
  you’ve performed a magnificent process on this matter!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you soooo much for your amazing feedback!!!

 62. Ο/Η https://ello.co/casuco λέει:

  Great info. Lucky me I ran across your site by chance.
  I’ve book marked it for later!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words!

 63. Generally I do not read posts on blogs, however I would
  like to say that this write-up very pressured me to
  take a look at and do it! Your writing taste has surprised me.
  Thank you, very nice article.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   You are more than welcome and I honestly would like to thank you for taking this valuable time to comment on the blog post!I hope you keep on reading and stay tuned for the upcoming articles!

 64. Ο/Η สวิงกิ้ง λέει:

  First off I want to say great bⅼog! I had a quick quеstіon in which I’Ԁ likе to ask if you do not mind.

  I was curious to find out how you center yoursеⅼf and clear your head prior to writing.
  I have had a difficult time clearing my thougһts in getting my thoughts out.
  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generaⅼly lost
  simply just trying to fіgure out how to begin. Any ideas or tips?

  Thanks!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your kind comment!but most importantly, I would like to appreciate your question on the issue of writing. What you have just described is absolutely normal for every writer and yes, I have a tip to offer. First of all, before you start writing, make sure that you are in a happy and comfortable to you environment and no matter what goes on around you this is your time to focus and write. Before you actually start writing, take a small piece of paper and pencil, write down the topic you want to write about and underneath it write a small outline with your main ideas in bullets. Then, slowly start writing based on your plan on the paper.
   Of course, not all days relish the same inspiration and effortless writing but the goal is to keep on writing!I sincerely hope that my advice will help and I wish you the best of luck with your writing! I will be more than happy to hear your progress on it!

 65. Ο/Η website λέει:

  Asking questions is genuinely a good thing if you do not
  understand something totally, but this
  post gives good understanding on everything!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!

 66. Ο/Η about us λέει:

  Howdy, I read your blog from time to time and I own a similar
  one and I was just curious if you get a lot of
  spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! I am really sorry to hear about this!Fortunately, I don’t have a similar problem. In my opinion, it would be best if you consulted the help of a professional computer expert.

 67. Ο/Η vps free λέει:

  Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog is in the exact same niche as yours and my users would
  genuinely benefit from a lot of the information you present
  here. Please let me know if this okay with you. Many
  thanks!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Of course! I would be more than happy to collaborate in such way with you!Bloggers should always work together with the highest aim of providing our readers with the most valuable information we can!

 68. Ο/Η my link λέει:

  Wonderful items from you, man. I have understood your stuff previous too and you
  are simply too wonderful. I really like what you’ve brought here, really like what you are stating and the way in which you assert it.
  You are making it enjoyable and you continue to take care of to keep it sensible.
  I can not wait to read much more from you. That is actually a great website.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your amazing words! My highest goal and entire purpose of my website is to deliver useful information on the simplest possible way! Stay tuned for what’s coming up next!

 69. Ο/Η my blog λέει:

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and I have come to assert that I actually enjoy this
  account and all your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your site and I would like to say that I achieve access
  consistently quickly.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!

 70. I do consider all the ideas you have presented to your post.
  They are really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very short for starters. May you please prolong them a
  bit from next time? Thanks for the post.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   First of all, I would like to thank you for you kind comment and I am truly happy you found it helpful! Your words provide important feedback to me and of course, I will gladly write longer articles elaborating on the discussed matter in great detail! Keep on reading and the best of luck towards the achievement of your goals!

 71. Wonderful article! We will be linking to this great article on our site.
  Keep up the great writing.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I really can’t thank you enough!I am looking forward to upcoming exchange of ideas and collaboration with your site!

 72. At this moment I am going away to have my breakfast, after having my breakfast I am coming back again to read further posts!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 73. If someone wants expert view regarding running a blog then Ι recommend him/her
  to go to see this web site, Keep up the pleasant work.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I sincerely thank you for your kind comment!

 74. Ahaa, its pleasant conversation concerning this article at this place at this website,
  I have read all that, so now me also commenting here.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!

 75. We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site offered us with useful info to work on. You have performed an impressive task and our whole neighborhood might be grateful to you.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Your amazing comment truly left me speechless!What is the point of the Internet, blogging especially, after all, if it doesn’t serve in helping each other? I am truly thankful and grateful to you that you could take and use information written on my blog! I wish you the very best of luck in your every new endeavour and I am always here to offer any kind of educational help you might request!

 76. Hello there! This article could not have been written much better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I am going to send this information to him.

  Pretty sure he will have a very good read. Many thanks for sharing!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!

 77. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this kind
  of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Reading this information, I was happy to discover, with an
  excellent and uncanny feeling that I came upon just what I needed.
  I will unquestionably make certain to stay posted in this website and
  give it a look regularly.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your kind comment!

 78. Good day! I could have sworn I’ve been to this website before but after going through a
  few of the articles I realized it’s all new to me. Anyways, I’m certainly delighted I
  stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back vey often to read more!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 79. Howdy, I read your blog from time to time and I own a similar one. I was
  just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or
  anything you can suggest? I get so much of it lately it’s driving
  me crazy so any support is very much appreciated.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Fortunately, I don’t receive a lot of spam comments..In my opinion, you should consult an IT expert!Good Luck with everything!

 80. Ο/Η my blog λέει:

  Do you have a spam issue on this website? I also am a blogger, and I was wanting to
  know your situation. We have created some nice practices and we are looking forward to exchanging methods with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Fortunately, I don’t! I am sure that the advice of an IT expert would definitely help you. Good luck with everything!

 81. Ο/Η netflix uutuudet λέει:

  Thank you, I have recently been searching for information approximately for
  this subject for a long time and yours is the best I’ve come up so far.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your kind comment!

 82. Ο/Η 123movies λέει:

  I’d love to find out more information on this topic!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Sure!there will be a similar article coming up soon!

 83. Ο/Η watch john wick λέει:

  Very shortly this website will be famous amid all blogging users, due
  to its good articles and reviews.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your kind comment!

 84. Ο/Η xxxญี่ปุ่น λέει:

  Іt’s hard to cοme by knowledgeable people for thiѕ subject, but you soᥙnd like yoᥙ know what you’re
  taⅼking about! Thanks

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your kind words!

 85. It is not my first time to go to see this website, I am visiting this website daily and get fastidious data from here all the time.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your wonderful comment!I am really happy to help you achieve your learning goals!Have the best of luck in everything!

 86. Ο/Η 123movies λέει:

  You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something that I think
  I would never understand. It seems too complicated
  and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the
  hang of it!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   All right! the point is that no matter how hard or challenging we find a specific part of learning a foreign language, not to quit! Remember to stay confident and proud of yourself, no matter how small an attempt might be!Small steps will guide you to success!Keep on trying and I would love to hear about your progress!

 87. Ο/Η visit website λέει:

  This excellent website truly has all of the information and facts I needed concerning this subject and
  didn’t know who to ask.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your kind comment!Keep on reading and learning!

 88. Ο/Η AdultFrienedFinder login λέει:

  I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of space .
  Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Studying this info, I am glad to feel an incredibly good uncanny
  feeling I came upon exactly what I needed. I, without a doubt will make sure not to omit this site and give it a look on a regular
  basis.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you vey much for your kind comment!

 89. Ο/Η adult friwnd finder λέει:

  Asking questions is actually a good thing if you do not understand
  anything entirely, but this paragraph provides nice understanding even.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 90. Ο/Η Receive News λέει:

  I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers but this
  paragraph is truly a fastidious paragraph, keep it up.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words!

 91. Ο/Η 99bb λέει:

  Hi! Wouⅼd you mind if I shared your bloɡ with my zynga group?

  There’s a lot of people that I think would really enjoү your content.
  Ⲣlease let me know. Many thanks

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Please, feel more than welcome to share it! The entire purpose of this blog is to help people reach their foreign language goals.Stay tuned for the next blog posts then!

 92. Ο/Η The Proxy λέει:

  Great article! I will be experiencing some of these issues as well..

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 93. Ο/Η printing company λέει:

  Hey there, You have done a fantastic job. I will
  certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this site.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your kind comment!

 94. Ο/Η here λέει:

  I am sure this paragraph has touched all the internet people,
  its really really fastidious piece of writing!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!

 95. Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with
  us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to
  my followers! Exceptional blog and excellent style and design.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so incredibly much for your beautiful comment! I wish to be of help to anyone trying to achieve his foreign language learning goals! Keep on reading and thank you for the tweeting !

 96. Ο/Η in nhanh λέει:

  A piece of writing which is also fun, if you practise what it suggests afterwards.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your kind comment!

 97. Ο/Η in an gia re λέει:

  Thank you for the auspicious writeup. It actually was a leisure to account
  it. I look forward to far be delivered such agreeable content from you!

  However, how could we keep up a correspondence?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there and thank you so much for your beautiful comment!

   You are more than welcome to maintain a correspondence with us by signing up and becoming a member of our team!

 98. Ο/Η APJ Solicitors λέει:

  Hi there! This is my first visit to your blog!
  We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the
  same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have
  done an outstanding job!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I would sincerely like to thank you for your invaluable feedback and commentary! The whole purpose of my site is to provide useful information to anyone trying to achieve their goals in this domain, so I am truly happy my articles could be of assistance to you! Please, feel more than welcome to inform me about your new projects and require any kind of information I could possibly provide you with! I whole-heartedly wish you the best of luck in your endeavours!

 99. Ο/Η foundation repair λέει:

  Good day! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much for your great comment! I hope your old roommate will indeed find it useful! Glad I could be of help!
   Keep on reading!

 100. Ο/Η foundation repair λέει:

  Howdy! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of folks that I think would really appreciate
  your content. Please let me know. Many thanks

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there!Of course not! I would be more than happy and grateful if you shared my blog with anyone that you think may find it useful!Please feel free to send any valuable feedback as to what topic may interest you to read in the future! Good Luck with everything!

 101. Ο/Η foundation repair λέει:

  I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web
  browser compatibility issues? A handful of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but
  looks great in Safari. Do you have any advice to help
  fix this problem?

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Thank you very much for your kind comment. I am afraid I cannot help you with this problem. I think you would feel safer to consult a computer expert regarding this issue. Good Luck with everything!

 102. Ο/Η foundation repair λέει:

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire group shall be thankful to
  you.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I whole-heartedly thank you for your amazing words! I am truly happy I could be of help to your great group! Congratulations on offering volunteer work and helping out, especially through the challenging covid-19 times! Stay tuned for the upcoming posts and please do not hesitate to require any further information on whatever might help you move forward to your goals! Good Luck with everything!

 103. Ο/Η foundation repair λέει:

  I’m new to this, I stumbled upon it and I have found It absolutely helpful and it
  has helped me out loads. I hope to contribute and assist other students
  like it’s helped me. Good job.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words!

 104. Hi to everybody, it’s my first pay of a visit in this blog; this weblog includes awesome and really excellent stuff in favor of readers.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much!

 105. Ο/Η หนังอาร์ λέει:

  Very nice article, exactly ѡhat I wanted to find.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 106. Ο/Η io. Games λέει:

  Howdy! I know this is kinda off topic however I figured I’d
  ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing
  a blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours
  and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free
  to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Terrific blog by the way!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! I would be greatly interested in a potential collaboration between our blogs! Thank you very much for your polite request and stay tuned for our upcoming communication!

 107. Ο/Η click here λέει:

  Do you have any video of that? I’d love to find out some
  additional information.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there!Youtube videos are on the way!

 108. Ο/Η Golenslot λέει:

  Hello to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your views are nice designed for new viewers.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind comment!Keep on reading!

 109. Ο/Η mobile phone unlocking λέει:

  Very well done and written my friend!
  I’ve only just begun blogging recently and observed that a lot of bloggers simply rework old ideas but add very
  little of benefit. It’s terrific to see an informative
  post of some real value to your readers and me.
  It’s going on the list of things I need to emulate as a new blogger.
  Visitor engagement and content quality are king.

  Many terrific thoughts; you’ve most certainly got on my
  list of blogs to watch!

  Congrats on the great work!
  Well done,
  Lydie

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you incredibly much for your wonderful comments and interesting remarks. I completely agree with you that quality content can be easily distinguished between all others and that our goal as bloggers should be to originally try to help others no matter the niche we have chosen. I wish you the best of luck in your new beginning and always write from your heart!

 110. Ο/Η web hosting reviews λέει:

  With having so much content and articles do you ever run into any
  issues of plagiarism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot
  of it is popping it up all over the web without my
  permission. Do you know any solutions to help reduce content from
  being ripped off? I’d truly appreciate it.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there!and thank you for sharing your sincere concern regarding plagiarism. To be honest, when I first started blogging I was highly concerned with this issue, however I quickly realised that since there is no way to control it, we might just as well continue doing our thing and not think about it. Let’s always look straight on our way and not around us! Continue creating your very own content and no-one will ever actually be able to copy your mind!

 111. Ο/Η website hosting companies λέει:

  It’s nearly impossible to find knowledgeable people in this particular subject, but you seem like you know what you’re talking
  about! Thanks

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your wonderful comment!

 112. Ο/Η Website λέει:

  magnificent points altogether, you simply gained a new reader.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 113. Hello, I read your blog on a regular basis. Your story-telling style is witty, keep up the good work!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words! Stay tuned for the new posts!

 114. Ο/Η website λέει:

  Wow, wonderful blog layout! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging glance easy. The whole glance of
  your site is magnificent, as well as the content material!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your wonderful comment! I am relatively new to blogging but I guess it comes from the heart! Keep on reading through!

 115. Ο/Η Website Design Services λέει:

  This is my first time go to visit your site and I am truly pleased to read all that at a single place.Keep going!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your nice comment!

 116. Ο/Η job search λέει:

  Can I just say what a comfort to find an individual who genuinely understands what
  they’re discussing on the web. You certainly realize how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people should read this and understand
  this side of your story. I was surprised that you’re not more popular because you certainly have the gift.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your beautiful words!Always trying to bring people closer to their language learning goals!

 117. Good way of describing, and nice paragraph to obtain facts regarding my presentation subject, which
  I am going to convey in institution of higher education.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 118. Ο/Η berlcosmetic λέει:

  What’s up it’s me, I am also visiting this web site on a
  regular basis, this web site is actually nice and the people are
  in fact sharing good thoughts.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your beautiful comment!

 119. Ο/Η Excellent λέει:

  I’m really inspired both with your writing talents and also with the layout
  of your blog. Is that this a paid subject or did you modify it yourself?

  Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare
  to peer a great blog like this one these days..

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I feel truly grateful and blessed when I read such heart-felt comments! I would like to sincerely thank you for your wonderful words on my work. To be honest, I have created and modified everything on the site by myself. I am always open for valuable feedback and requests on specific topics that readers like you would love to read, so stay tuned for the upcoming articles and welcome to our group!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 120. Ο/Η บาคาร่า λέει:

  My brother recommended I might like this blog.
  He is entirely right. This post actually
  made my day. You can not imagine just how a lot time I had spent for this info!
  Thank you!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I am so happy to hear that! Please, feel free to browse in the site and discover more practical information that may help you towards your goals! Good luck with everything you aim!

 121. It’s as if you read my mind! You seem to know a lot, especially on this, like you wrote the guide in it or
  something. I feel that you just can do with some p.c.
  to power the message house a little bit,
  however instead of that, that is a fantastic blog! A great read.

  I will certainly be back!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I sincerely thank you for your wonderful comment! You are more than welcome in the Language Project community!

 122. Ο/Η Affiliate Marketing λέει:

  I am really impressed together with your writing abilities and also with the format on your blog. Is that this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a great blog like this one today.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there!No, this is not a paid theme and Yes, I did customise it myself!I would like to sincerely thank you for your amazing comment!Stay tuned for what’s coming up next!

 123. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something
  new from right here. I did however expertise a few technical points using this
  site, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load
  properly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google
  and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my email and can look out for
  a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again very soon.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello! Thank you so much for your invaluable feedback, concerning the site. I will be right on it, checking the points that you have brought to attention. My sincere thanks for your great commentary! Stay tuned for what’s coming up next!

 124. Ο/Η 바카라사이트 λέει:

  If someone wishes expert view on the topic of blogging
  and site-building after that I recommend him/her to pay a visit to this
  web site. Keep up the pleasant job.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your wonderful comment!Always here to help you achieve your goals! Stay tuned for what’s coming up next!

 125. Ο/Η 1337x λέει:

  I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.

  I am quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here!
  Good luck for the next!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   I would like to whole-heartedly thank you for your kind comment!You are more than welcome to browse all the articles in the section “Blog” of the Language Project! Good luck to achieving all your learning goals!

 126. Ο/Η คาสิโน λέει:

  Very rapidly this site will be famous among all blogging
  users, due to it’s fastidious posts

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your kind comment!

 127. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! Thank you so much for your wonderful words! We are on it and shortly The Language Project will welcome its Twitter account!
   Stay tuned for the amazing upcoming articles!

 128. Ο/Η replica.is λέει:

  super article

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you sooo much!Stay tuned for what’s coming up next!

 129. Ο/Η replica.is λέει:

  immaculate article

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much!

 130. Ο/Η Plumber Bossley Park λέει:

  Awesome site you have here but I was wondering if you knew of any forums that
  cover the same topics talked about here? I’d really like to be a
  part of community where I can get comments from other experienced individuals
  that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Hello there! There are numerous helpful sites and forums which are concerned with education and foreign language learning, more specifically, where you can join in and enjoy conversations and exchange of opinions. It all depends on what exactly you will type in your google search bar. Keep it up like this!

 131. Ο/Η games games λέει:

  I stumbled upon this I have discovered that it is absolutely helpful and it has helped me
  out loads. I hope to give a contribution.

  Great job.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you for your kind words!

 132. Ο/Η 쏘걸 λέει:

  I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
  Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your kind words! Happy to hear that the layout of this site makes reading the articles more comfortable!

 133. Ο/Η check it out λέει:

  Your way of describing everything in this paragraph is genuinely good,
  all be capable of easily understand it, Thanks a lot.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you very much for your kind words! We are really happy you have enjoyed this.Keep on reading for more!

 134. Ο/Η see this here λέει:

  Hi there, I enjoy reading through your article. I wanted to write a little comment to support you.

  1. Ο/Η Dora λέει:

   Thank you so much for your kind comment. Words like yours, encourage us to continue writing! Stay tuned for more..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *